Table of Contents Table of Contents
Next Page  8 / 36 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 8 / 36 Previous Page
Page Background

8

קיש אנטיפסטי וגבינות

כל ארוחה איטלקית מסורתית מתחילה באנטיפסטי, ולרוב מדובר בירקות

קלויים עם זילוף שמן זית. כאן הכנסנו אותם לתוך קלתית בצק ופינקנו

אותם בתערובת גבינות.

[ תבנית פאי בקוטר 82 ס"מ ]

מחממים תנור ל-081 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

>

מניחים את הירקות בתבנית, מפזרים עלי תימין,

מכינים את האנטיפסטי:

>

מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

אופים כ-02 דקות עד שהירקות מתחילים להזהיב. מצננים היטב.

>

שמים קמח, חמאה, מלח וסוכר בקערת

בינתיים מכינים את הקלתית:

>

מעבד מזון ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד

לקבלת כדור בצק.

מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 23 ס"מ.

>

מרפדים את תחתית ודפנות התבנית ומסירים את עודפי הבצק בעזרת

מערוך. דוקרים את הבצק במזלג ומעבירים למקפיא ל-03 דקות.

מחממים תנור ל-081 מעלות.

>

אופים 51-02 דקות עד שהבצק זהוב מעט. מצננים 01 דקות.

>

טורפים ביצים בקערה גדולה.

מכינים את המלית, מרכיבים ואופים:

>

מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. יוצקים על הקלתית

ומסדרים מעל את הירקות הקלויים.

אופים 03-53 דקות עד שהטארט זהוב ויציב.

>

אם לא מגישים מייד, מכסים ושומרים עד 3 ימים במקרר. להגשה

>

מחממים כ-01 דקות בתנור שחומם ל-071 מעלות.

לקלתית:

2 כוסות (082 גרם) קמח רגיל

571 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 כפית שטוחה מלח

2/1 כפית סוכר

1 ביצה

לאנטיפסטי:

1 בטטה קטנה פרוסה לעיגולים בעובי

1 ס"מ

1 זוקיני בינוני פרוס לעיגולים בעובי

1 ס"מ

1 כוסות פרחי כרובית קטנים

1

/

2

עלים מגבעול תימין אחד

2-3 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

למלית:

)L(

2 ביצים גדולות

1 קופסה (052 גרם) ריקוטה %5

של "גד"

001 גרם מנצ'גו של "גד"

מגוררת גס (מהמעדנייה בסופר)

4/1 כוס עירית קצוצה גס

1-2 שיני שום כתושות

אגוז מוסקט טחון טרי

מלח ופלפל שחור גרוס