Table of Contents Table of Contents
Next Page  6 / 36 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 6 / 36 Previous Page
Page Background

6

סלט פנזנלה

עם ירקות קלויים ופטה עיזים

הוא נולד בטוסקנה וכמו בן דודו המזרח תיכוני, הפאטוש, נועד

לתת הזדמנות שנייה ללחם יבש. הפנזנלה המקורי הוא סלט צנוע,

שנוסף ללחם מכיל פלפלים, בצל, עגבניות ושמן זית. כאן יצרנו גרסה

עסיסית וחגיגית עם עגבניות ופלפלים קלויים. מיצי הצלייה הטעימים

מתערבבים עם שמן הזית ועושים נפלאות לסלט וללחם. רגע לפני

ההגשה מפזרים על הסלט פטה עיזים. הגבינה הטעימה הזאת, המיוצרת

בדיוק כמו ביוון, מוסיפה לסלט גוון מלוח-חמצמץ ומעשירה את מרקמו.

[ 6-8 מנות ]

מחממים תנור ל-022 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

>

מניחים עגבניות ופלפלים בתבנית אחת,

קולים את הירקות והג'בטה:

>

מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

אופים כ-02 דקות עד שהעגבניות והפלפלים זהובים, מוציאים

>

מהתנור ומצננים. מנמיכים את חום התנור ל-081 מעלות.

מניחים קרעי ג'בטה בתבנית שנייה, מזלפים שמן זית ומערבבים.

>

אופים כ-8 דקות עד שקרעי הג'בטה זהובים. מצננים.

>

מערבבים בקערה עגבניות טריות וצלויות,

מכינים את הסלט ומגישים:

>

פלפלים טריים וצלויים, בצל סגול, זיתים וקרוטוני ג'בטה.

מערבבים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים.

>

מפזרים מעל פטה עיזים ועלי בזיליקום ומגישים מייד.

לירקות הקלויים:

21 עגבניות שרי בכמה צבעים

6 פלפלים קטנים מתוקים

(טינקרבל) בכמה צבעים

2 כפות שמן זית

מלח גס ופלפל שחור גרוס

לקרוטונים:

1 ג'בטה קרועה לחתיכות בגודל

3-4 ס"מ

1 כף שמן זית

לסלט:

21 עגבניות שרי בכמה צבעים

חצויות

6 פלפלים קטנים מתוקים

(טינקרבל) בכמה צבעים, חצויים

1 בצל סגול קטן חצוי ופרוס

לרצועות דקיקות

61 זיתי קלמטה מגולענים

לרוטב:

3/1 כוס שמן זית

3 כפות חומץ בן יין אדום

1 כף מיץ לימון

1 שן שום כתושה

4/1 כפית סוכר

מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:

1 שקית (002 גרם) פטה עיזים %02

של "גד" מפוררת גס

02 עלי בזיליקום