Table of Contents Table of Contents
Next Page  11 / 36 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 11 / 36 Previous Page
Page Background

11

פסטיצ'יו גבינות וכרישה

הוא פאי, אבל באיטלקית מדוברת

pasticcio

פירושה המקורי של המילה

היא קיבלה עם הזמן משמעות נוספת: בלגן. שתי המשמעויות חוברות

יחד במאפה הפסטה שלפניכם: הכנתו פשוטה ומהירה, אין חוקים

נוקשים ואפשר לשחק עם סוגי הפסטה, הירקות והגבינות. כאן ערבבנו

גבינת עיזים וקשקבל. מעט יוגורט מוסיף עסיסיות למאפה.

[ תבנית קפיצית בקוטר 42 ס"מ ]

003 גרם פסטה חלולה (קונכיות, צדפים או פנה)

4 כפות שמן זית

1 גבעול כרישה קצוץ גס (החלק הלבן והירוק)

2 ביצים גדולות

002 גרם קאשקבלו של "גד" מגוררת גס

1 גליל (081 גרם) גדעז של "גד" חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ

4 כפות (081 גרם) יוגורט כבשים של "גד"

3 גבעולי בצל ירוק (החלק הלבן והירוק) פרוסים לעיגולים דקים

מלח ופלפל שחור גרוס

לציפוי:

2 כפות פירורי לחם

1 כף שמן זית

מחממים תנור ל-081 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית.

>

מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה, מבשלים דקה

>

פחות ממה שמצוין על האריזה ומסננים. יוצקים על הפסטה 2 כפות

שמן זית ומערבבים כדי שלא תידבק.

מחממים מחבת גדולה עם 2 כפות שמן זית על להבה בינונית ומאדים

>

כרישה 6-8 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהיא רכה.

טורפים ביצים בקערה גדולה. מוסיפים גבינות, יוגורט, בצל ירוק

>

ואת הכרישה ומערבבים. מוסיפים את הפסטה, מתבלים במלח ופלפל

ומערבבים היטב.

מעבירים את התערובת לתבנית ומחליקים את פני השטח. מפזרים

>

מעל פירורי לחם ומזלפים כף שמן זית.

אופים 04-54 דקות עד שהפסטיצ'יו זהוב ויציב.

>

אם לא מגישים מייד, מכסים ושומרים עד 3 ימים במקרר. להגשה

>

מחממים כ-01 דקות בתנור שחומם ל-071 מעלות.